BEFEJEZŐDÖTT A LIGET IDŐSKORÚAK OTTHONÁNAK KORSZERŰSÍTÉSE

71,18 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással megújult a Kaposvári Szociális Központ Vak Bottyán utca 1. szám alatti telephelye. Az építési és korszerűsítési munkáknak köszönhetően kényelmesebb, korszerűbb és egészségesebb körülmények várják a gondozottakat.

A Kaposvári Szociális Központ a Vak Bottyán utca 1. szám alatti telephelyén működteti a Liget Időskorúak Otthonát 60 férőhellyel, de ugyanitt látja el az idősek nappali ellátását biztosító szolgáltatását, 20 férőhellyel. A fejlesztések azért váltak szükségessé, mert a nappali ellátás nem rendelkezett az idősotthon lakóitól elkülöníthető pihenésre alkalmas helyiséggel, a közösségi és szabadidős programok, szocioterápiás és egyéb foglalkozások tartására sem volt alkalmas terem, emiatt nappali ellátásban részesülők kénytelenek voltak az idősotthon lakóinak napirendjéhez igazodni.

A fejlesztésnek köszönhetően Kaposvár önkormányzata emberibb, komfortosabb környezetet teremtett mind az ellátásban résztvevő időskorúak, mind pedig a szociális ellátásban dolgozók számára. A szolgáltatások infrastruktúrájának megteremtésével és a meglévő intézmények minőségi fejlesztésével a város hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez, és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez.

„A SzocioNet Vak Bottyán utca 1. szám alatti telephelyének fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.6.2-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt fizikai befejezése 2019.05.20. A támogatás összege:71.187.928,- forint.

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2019. 04. 30.