ÚJ ORVOSI RENDELŐ ÉPÜL A CSERI ÚTON

2018. tavaszától új orvosi rendelő várja majd a 27. számú felnőtt háziorvosi és 6. számú felnőtt fogorvosi körzet betegeit. Az 59,76 millió forintból megvalósuló, 100 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatottságú beruházás keretében Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében a Cseri út 33. szám alatt, saját, önkormányzati tulajdonú területen egy korszerű, két szolgálat befogadására alkalmas rendelőt épít.

Az Önkormányzat a tervezett fejlesztéssel két, Kaposvár cseri városrészben ellátási körzettel rendelkező, jelenleg bérelt ingatlanban működő - a 27. számú felnőtt háziorvosi és 6. számú felnőtt fogorvosi - rendelőnek kíván helyet biztosítani. Az új rendelő felépítésére a Cseri út 33. szám alatt, egy 530 m2 nagyságú önkormányzati tulajdonú telken kerül sor. Mindkét rendelő külön-külön független megközelítésű váróval kerül majd kialakításra, továbbá parkolót, és a nyugati telekhatáron kerítést is építenek. Az épület és környezete teljes mértékben akadálymentesített lesz, elektromos ellátással, ivóvíz és szennyvíz bekötéssel. A fűtés radiátoros központi fűtéssel, – zárt égésterű gázkazánnal – lesz kialakítva. Az új épület magasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások lehetőségét, egészségesebb, emberibb, komfortosabb környezetet teremt mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára. A tervezett fejlesztés hozzájárul a népesség megtartásához, az életminőség javításához, a munkaképesség fenntartásához és az elérhetőség javításához. Az építési munkák a közbeszerzési eljárások lebonyolítását követően kezdődnek, és a tervek szerint 2018. tavaszára fejeződnek majd be.

„A Cseri úti orvosi rendelő építése” elnevezésű, TOP-6.6.1-15-KA1-2016-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:
Szekeres Alán kommunikációs tanácsadó és
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 02. 14.