FELÚJÍTJÁK AZ EZREDÉV UTCAI ORVOSI RENDELŐT

295,45 millió forint 100 százalékos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból 2018. nyarának végére megújulnak az Ezredév utcai orvosi rendelők. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében tervezett fejlesztéssel 11 rendelő, tanácsadó és az azokat kiszolgáló helyiségek kialakításával 12 egészségügyi szolgálatnak kívánja az alapellátáshoz a korszerűbb feltételeket biztosítani.

Az Ezredév utcai rendelő két – udvari és utcafronti – épületrészből áll, melyeket mintegy 40 éve építettek, infrastruktúrájuk felett eljárt az idő, műszaki állapotuk leromlott. Az épületekben részben jelenleg is működik az egészségügyi szolgáltatás. A fejlesztés eredményeként megújítják az épületek infrastruktúráját, elvégzik a teljes akadálymentesítést, részlegesen átalakítanak bizonyos helyiségcsoportokat, felújítják a vizesblokkokat, megújítják a fal- és aljzati burkolatokat, kicserélnek minden külső és belső nyílászárót, elvégzik az épület hő- és vízszigetelését, megújítják a fűtési, szennyvíz- és vízvezeték rendszert, átépítik a villamos vezeték hálózatot, és új parkolóhelyeket alakítanak ki. Az utcafronti épületnél ezeken túl még tetőszerkezet javítást és fedéscserét is elvégeznek. A felújítások magasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások lehetőségét, egészségesebb, emberibb, komfortosabb környezetet teremtenek mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára. A tervezett fejlesztés hozzájárul a népesség megtartásához, az életminőség javításához, a munkaképesség fenntartásához és az elérhetőség javításához. A felújítási munkák a közbeszerzési eljárások lebonyolítását követően kezdődnek, és a tervek szerint 2018. nyarának végére fejeződnek majd be.

„Az Ezredév utcai orvosi rendelő épületének infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.6.1-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:
Szekeres Alán kommunikációs tanácsadó és
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 02. 14.