KORSZERŰBB ORVOSI RENDELŐK A KAPOSVÁRIAKÉRT

144,8 millió forintból, 100 százalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, újabb orvosi rendelőket korszerűsített Kaposvár. Az Erdősor utca 9., a 48-as Ifjúság útja 70-72., és a Toponári út 35. szám alatti rendelők fejlesztéseivel összesen 9 rendelő, tanácsadó és az azokat kiszolgáló helyiségek kialakításával, 12 egészségügyi szolgálat várja korszerű helyszíneken a betegeket.

A fejlesztés öt felnőtt háziorvosi, két gyermekorvosi, négy védőnői és egy fogorvosi körzetet érintett. Megtörtént a rendelők teljes akadálymentesítése, részlegesen átalakítottak egyes helyiségcsoportokat, felújították a vizesblokkokat, megújultak a fal- és aljzatburkolatok, külső- és belső nyílászárókat cseréltek, hő- és vízszigetelési munkákat végeztek, megújultak a fűtési, szennyvíz- és vízvezeték rendszereket, átépítették a villamos vezeték hálózatokat.

A felújítások magasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások lehetőségét, valamint egészségesebb, komfortosabb környezetet teremtettek mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára.

A TOP-6.6.1-15-KA1-2016-00001 azonosító számú, „Kaposvár orvosi rendelőinek infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2017. 10. 30.

 

ÚJABB ORVOSI RENDELŐKET KORSZERŰSÍTENEK KAPOSVÁRON

144,78 millió forintból, 100 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatással a TOP-6.6.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében 2017. őszére újabb három orvosi rendelő újul meg. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a három helyszínen tervezett fejlesztéssel összesen 9 rendelő, tanácsadó és az azokat kiszolgáló helyiségek kialakításával 12 egészségügyi szolgálatnak kívánja az alapellátáshoz a korszerű feltételeket biztosítani.

A pályázat keretében a Kaposvár, Erdősor utca 9. szám alatti, a 48-as Ifjúság útja 70-72. szám alatti és a Toponári út 35. szám alatti orvosi rendelők felújítása, átalakítása történik majd meg. Az épületekben jelenleg is működnek az egészségügyi szolgáltatások, de azok jelenlegi körülményei csak részben felelnek meg korunk elvárásainak. A fejlesztés eredményeként az önkormányzat 12 szolgálatnak – öt felnőtt háziorvosnak, két gyermekorvosnak, négy védőnőnek és egy fogorvosnak – kívánja az alapellátás biztosításához megadni a korszerű feltételeket.
A projekt során fejlesztik, megújítják az épületek infrastruktúráját. Elvégzik a rendelők teljes akadálymentesítését, részlegesen átalakítanak bizonyos helyiségcsoportokat, felújítják a vizesblokkokat, megújítják a fal- és aljzatburkolatokat, külső- és belső nyílászárókat cserélnek, hő- és vízszigetelési munkákat végeznek, megújítják a fűtési, szennyvíz- és vízvezeték rendszereket, átépítik a villamos vezeték hálózatokat.
A felújítások magasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások lehetőségét, valamint egészségesebb, emberibb, komfortosabb környezetet teremtenek mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára.
A felújítások a közbeszerzési eljárások lezajlását követően kezdődnek, és a tervek szerint 2017. őszére fejeződnek be.

A TOP-6.6.1-15-KA1-2016-00001 azonosító számú, „Kaposvár orvosi rendelőinek infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:
Szekeres Alán kommunikációs tanácsadó és
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 02. 14.