2017| 06 | 15

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

Sajtóközlemény                                         

Megújuló energiAtestközelből – energetikai korszerűsítések Kaposváron

 

Már az általános iskolás gyerekek is megismerhetik a napelemes rendszerek működését Kaposváron. A város ugyanis legtöbb intézményét ezzel a megújuló energiát alkalmazó rendszerrel látja el. Többek között a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájának és Honvéd Utcai Tagiskolájának épületére kerül fel ilyen technológia. A 375,38 millió forintos beruházás az Európai Unió 100 százalékban vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.

 

A fejlesztés keretében megvalósul az épületek komplex energetikai korszerűsítése, melynek keretében az épületeken hőszigetelést, nyílászárócserét hajtanak végre, korszerűsítik a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát. Mindezzel nemcsak az energiafelhasználás lesz hatékonyabb, hanem a villamos energia egy részének napelemes rendszerrel történő kiváltása által pénzügyi megtakarítást is hoz az intézményeknek. A megújuló energiahordozó használata pedig hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. A cél ugyanis egy minél zöldebb város megteremtése Kaposváron. Az önkormányzat már számos olyan környezetbarát beruházást indított el, amelynek célja a város energiafüggőségének csökkentése. Ezt a cél szolgálja az intézmények energetikai korszerűsítése is.

A projekt szemléletformáló ereje által az intézmények használói nyitottabbá válnak a megújuló energia felhasználásának témakörében, hiszen közvetlen környezetükben tapasztalhatják meg annak működését, előnyeit. Jelen projekt hosszú távú célja a Kaposváron élők életminőségének javítása, a település vonzóbbá tétele. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

 

„A kaposvári II. Rákóczi Ferenc Tagiskola és a Honvéd Utcai Tagiskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00006 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu