2017| 06 | 15

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

 

Sajtóközlemény                                         

Napelemek az iskolatetőkön - Korszerűsíti intézményeit Kaposvár

 

Kevesebb károsanyag kibocsátás, környezetbarátabb működés – Kaposvár MJV Önkormányzata többek között ezért vágott bele közintézményeinek energetikai korszerűsítésébe. Számos más helyszín mellett a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy Utcai Tagiskolája és a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Kéttanítási Nyelvű Tagiskola épületeinek ilyen jellegű megújításába. A munkálatok 367,59 millió forintba kerülnek, melyet 100százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatásból hajtanak végre.

 

A napelemek telepítésével egy olyan újfajta, megújuló energiaforrást kapnak az intézmények, melynek köszönhetően az energiaellátás biztonsága növekszik, és ezzel együtt csökken az energiaimport-függőség is. Mindezek mellett energiában és pénzben is megtakarítást hoz majd a beruházás. A megvalósuló komplex energetikai korszerűsítés keretében az épületek hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, megújítják a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát. (A projekt szemléletformáló ereje által az intézmények használói is nyitottabbá válnak a megújuló energia felhasználására, hiszen közvetlen környezetükben tapasztalhatják meg annak működését, előnyeit.)

 

A projekt szemléletformáló ereje által az intézmények használói nyitottabbá válnak a megújuló energia felhasználásának témakörében, hiszen közvetlen környezetükben tapasztalhatják meg annak működését, előnyeit. Jelen projekt hosszú távú célja a Kaposváron élők életminőségének javítása, a település vonzóbbá tétele. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

 

A kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola és a Zrínyi Ilona Tagiskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00005 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu