2017| 06 | 15

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

 

Sajtóközlemény                                         

Energetikai korszerűsítések – Kaposvár a megújuló energia mellett

 

Energiában és pénzben is megtakarítást hoz majd az a korszerűsítés, amelyet a kaposvári Polgármesteri Hivatal Noszlopy utca 5. szám alatti épületén hajtanak végre a szakemberek. A komplex energetikai korszerűsítés keretében az épület hőszigetelése mellett visszaállításra kerül annak eredeti homlokzati képe, kicserélik a nyílászárókat, napelemes rendszert telepítenek, korszerűsítik a világítástechnikai és épületgépészeti rendszereket. Utóbbi által az épület fűtési rendszere megújuló energiaforrásra áll át. Mindezt 100 százalékos, vissza nem térítendő 120,32 millió forintos európai uniós támogatással.

 

A megújuló energiahordozó telepítése nemcsak az ellátás biztonságában jelentkezik majd, de hozzájárul az energiaimport-függőség csökkentéséhez is. Ez utóbbi pedig kiemelt cél Kaposváron. Az önkormányzat célja ugyanis olyan zöld város megteremtése, amely képes önmagát ellátni energiával. A hivatal épületének korszerűsítése egyben kiemelten környezetbarát beruházás, hiszen a felhasznált energia mennyiségének csökkenése és a megújuló energiatermelés a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését is eredményezi. A projekt keretében Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv is készül, amely települési szinten határozza meg az Unió 2030. évi kibocsátás csökkentési és energiahatékonysági stratégiájához illeszkedő klímavédelmi és klímaváltozáshoz történő alkalmazkodási céljait és az azok eléréséhez szükséges intézkedéseket, eszközöket és erőforrásokat.

 

„A kaposvári Polgármesteri Hivatal Noszlopy utca 5. szám alatti épületének energetikai korszerűsítése, SECAP kidolgozása” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu