2017 | 04 | 15

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

Sajtóközlemény                                         

Élen az Energiamegtakarításban–Korszerűsíti intézményeit Kaposvár

 

Környezetbarát beruházások, környezettudatos szemlélet – ez jellemzi a kaposvári fejlesztési terveket. A hosszú távon a cél egy olyan zöld város megteremtése, amelyenergetikailag független, önmagát ellátó település. Kaposvár MJV Önkormányzata ezért indította el intézményeinek energetikai korszerűsítését, többek között a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája, valamint a Városi Sportcsarnok RG csarnok épületeinek ilyen jellegű megújítását. A 100 %-os, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás összege 323,34 millió forint.

 

A fejlesztés keretében megvalósul az épületek komplex energetikai korszerűsítése, melynek keretében hőszigetelést, nyílászárócserét hajtanak végre, korszerűsítik a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát, valamint napelemes rendszert is telepítenek. Mindezzel nemcsak az energiafelhasználás lesz hatékonyabb, hanem pénzügyi megtakarítást is hoz az intézményeknek. A megújuló energiahordozó használata pedig hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. A beruházás a környezet tehermentesítését szolgálja, hiszen a felhasznált energia mennyiségének csökkenése és a megújuló energiatermelés a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését eredményezi.

A zöld város megteremtésének érdekében az elmúlt időszakban számos fejlesztés történt: a város 40 darab sűrített földgázzal működő, modern, környezetkímélő autóbuszt vásárolt, a kommunális szemét feldolgozására modern hulladék-feldolgozó épült, a közvilágítás jelentős része már energiatakarékos, LED-es technológiával működik, egyre több a város tulajdonában levő elektromos autó és több közintézmény kap napelemes technológiát.

 

„A kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola és a Városi Sportcsarnok RG csarnokának energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu