2019 | 03 | 29

KAPOSVÁRI MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

 

Sajtóközlemény            

A BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉST IS BIZTOSÍTJÁK CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSI BERUHÁZÁSOK KAPOSVÁRON 3,2 kilométeren újult meg a csapadékvíz-elvezetés rendszere Kaposváron, összesen 16 helyszínen. Az egyes utcákat az alapján jelölték ki a szakemberek, hogy az elmúlt öt évben hol voltak a leggyakrabban elöntések. Így többek között fejlesztettek az Orci úton, a Nagyszeben és a Kovács Sebestyén utcában, a Nyár utcában és a Cukorgyár közben, a Buzsáki utcában és a Losonc közben is. A 133,29 millió forintos, száz százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósuló munkák részét képezik a több mint 181 milliárd forintos Németh István Programnak, amely az évszázad beruházási programja Kaposváron.

 

A tervezett beavatkozásoknak köszönhetően a közlekedés biztonságosabb és kulturáltabb lett a környéken, szinte megszűntek a csapadékvíz-elvezetés rendezetlenségéből eredő károk, balesetek és veszélyeztetések. A csapadékvizek rendezett elvezetésével emellett csökkenthető a talajvizek szennyezése, továbbá a magas talajvízállásból eredő, az épített környezetben okozott károk.

 

Nyílt árkokat és zárt csapadék-csatornákat építettek az Orci úton, a Kovács Sebestyén utcában, a Nagyszeben utcában, a Losonc közben, a Kárpát utcában, a Kereszt utcában, a Veszprém utcában, a Keszthely és a Virág utcáknál, a Buzsáki utcában, a Sávház északi oldalán, a Nyár utcában, a Könyves Kálmán utcában, a Pécsi utcában, a Cukorgyár közben és a Dália utcában.

A A "Csapadékvíz-elvezető hálózatok kiépítése és felújítása Kaposvár egyes utcáiban" elnevezésű, TOP-6.3.3-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt fizikai befejezése: 2019.09.15.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu