2019| 07 | 31

KAPOSVÁRI MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

 

Sajtóközlemény            

MEGÚJULT A CSAPADÉKÍZ-ELVEZETÉS A TÖRÖCSKEI VÁROSRÉSZBEN

 

Lakóépületek és közintézmények kaptak védelmet annak a beruházásnak köszönhetően, amelynek során Kaposvár városa rendbe tette a csapadékvíz-elvezetés rendszerét a töröcskei városrészben. A 90,62 millió forint száz százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósult fejlesztés része a több mint 181 milliárd forintos Németh István Programnak, amely az évszázad beruházási programja a somogyi megyeszékhelyen.

 

A töröcskei városrész helyi adottsága, hogy a meredek domboldalak miatt a csapadékvíz gyorsan folyik le, emiatt gyakori volt az elöntés és az iszapelrakódás. Ezt hordalékfogó építésével akadályozzák meg ezentúl. A belterületi árkok vízelvezető képességét úgy emelték a megfelelő szintre, hogy a rossz szinten épült, nem megfelelő vízvezető képességű, vagy leszakadt kapubejárókat átépítették, valamint a belterületi csapadékvizeket elvezették a befogadóig, azaz a Töröcskei vízfolyásig. Átépítették a romos vízelvezetőket, és van, ahol az árkokat mederlap burkolattal látták el.

 

A beruházásnak köszönhetően több mint 130 lakóingatlan, valamint a posta, a kultúrház és egy közpark is védelmet kapott.

 A "Kaposvári csapadékvíz-elvezető hálózatok kiépítése és felújítása a Töröcskei városrészben" elnevezésű, TOP-6.3.3-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt fizikai befejezése 2019.07.31.

 

További információ kérhető:

Mágó Armand kommunikációs tanácsadó

tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu