FEJLESZTIK A NEMZETŐR SORI KÖZPONTI ÓVODÁT ÉS TAGINTÉZMÉNYEIT

121,6 millió forint 100 százalékos, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból 2018. nyarának végére megújul a Nemzetőr Sori Központi Óvoda, valamint 2 tagintézménye. A TOP-6.2.1-15-KA1 kódszámú „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásra benyújtott TOP-6.2.1-15-KA1-2016-00003 azonosítószámú, a „Nemzetőr Sori Központi Óvodának és Tagintézményeinek fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében megvalósuló beruházással Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését kívánja segíteni.

Kaposvár Megyei Jogú Város 6 központi óvodát üzemeltet 19 telephelyen összesen 2075 férőhellyel. Jelen pályázat a Kaposvári Nemzetőr Sori Központi Óvoda 3 intézménye eszközállományának fejlesztését, valamint 2 intézmény infrastrukturális fejlesztését célozza meg. Örömteli hír, hogy a felújítási munkák mellett mind a három intézmény – így a központi óvoda mellett a Honvéd utcai és a kaposfüredi tagintézmények is – új eszközökhöz, felszerelésekhez jut: elavult állapotú bútorokat cserélnek újakra, informatikai eszközök, valamint udvari játszóeszközök kerülnek beszerzésre.

A 220 férőhellyel rendelkező Nemzetőr Sori Központi Óvoda a Damjanich u. 3. szám alatt a belváros peremén található. A kétszintes, szimmetrikus kialakítású épület úgynevezett CLASP rendszerű, könnyűszerkezetes technológiával épült, külső határoló szerkezetein 2015-ben már végeztek energetikai korszerűsítéseket. Jelen beruházás keretében teljesen kicserélik a már elhasználódott álmennyezetet, részlegesen a csapadékvíz elvezető csatornákat, korszerűsítik az erősáramú hálózatot és a világítási rendszert, ezek mellett akadálymentesítik bejáratot.

Az infrastrukturális fejlesztés másik helyszíne az 50 éve épült Honvéd Utcai Tagóvoda. Nyílászáróit egy korábbi projekt keretében már kicserélték, azonban elavult fűtési rendszere illetve a szigeteletlen fala és födémszerkezet miatt még mindig jelentős az épület energiafogyasztása. A mostani projekt során, ezen hiányosságokat korrigálják: hőszigetelő réteget kap a homlokzat és a tető, korszerűsítik a fűtési rendszert, tornaszobát létesítenek, illetve ezekkel párhuzamosan akadálymentesítési munkákat is végeznek.

 

A „Nemzetőr Sori Központi Óvodának és tagintézményeinek fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.2.1-15-KA1-2016-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt fizikailag befejezése 2019.08.30. volt.

További információ kérhető:
Szekeres Alán kommunikációs tanácsadó és
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 02. 14.