BEFEJEZŐDTEK A FELÚJÍTÁSI MUNKÁK A BAJCSY-ZSILINSZKY UTCAI KÖZPONTI ÓVODÁBAN ÉS TAGINTÉZMÉNYEIBEN

63,5 millió forint 100 százalékos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megújult a Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda és annak 3 tagintézménye, az Arany János utcai, a Béke utcai és a Jutai úti tagóvodák.

A műemléki védelem alatt álló 110 férőhelyes Bajcsy-Zsilinszky utcai központi óvodában kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, felújították az udvart, emellett kapu-, kerítés-, és térburkolat csere is történt.

Az Arany János utcai tagóvoda pavilon rendszerű épületét akadály- mentesítették, fűtéskorszerűsítési munkákat végeztek, illetve felújították az irodáknak, teakonyhának, mosókonyhának és öltözőnek is otthont adó gazdasági szárnyat is.

Az ovikban a fenti korszerűsítési munkákon túl eszközbeszerzések is történtek. Mind a központi óvodában, mind pedig annak három tagóvodájában kicserélték az elhasználódott bútorokat, korszerű informatikai eszközöket, és fejlesztő játékokat szereztek be.

A „Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda és Tagintézményeinek fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.2.1-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2018. 05. 17.

MEGÚJUL KAPOSVÁR ÖSSZES ÓVODÁJA

– Idén megkezdjük óvodáink felújítását, a Németh István Program keretében valamennyi intézményünket korszerűsítjük, ezzel is segítve az azokban zajló oktatói-nevelői munkát – jelentette be pénteken a Petőfi Sándor Központi Óvodában tett látogatásán Szita Károly.

Kaposvár polgármestere elmondta: - Összesen 19 óvodánkban, s ezzel csaknem 2000 kisgyermek, illetve pedagógusaik, dadusaik számára tesszük komfortosabbá az ott töltött időt. Az épületek egy részénél főként energia-megtakarítást eredményező beruházások zajlanak majd, új nyílászárók, ajtók és ablakok váltják majd a régi, korszerűtlen elemeket. Ahol kell, szigetelünk, vizesblokkokat újítunk meg, új bútorokat, székeket vásárolunk, s több helyen az udvart is rendbe tesszük. Új játékokat telepítünk, és udvari mosdókat építünk, hogy a kinti foglalkozások közben ne kelljen egy-egy gyermeknek emiatt bemennie az oviba.

- Ma már szintén elvárás, hogy valamennyi középületünk, intézményünk akadálymentes legyen, a beruházás révén ezen a területen is előrébb tudunk lépni. A tervek szerint a felújításokhoz összesen két nyári szünet elég lesz. Bízom benne, hogy az átfogó fejlesztés valamennyi óvodánkban érzékelhető javulást eredményez, s ezek nyertesei az oda járó gyerekek és az intézményekben dolgozó óvónők és dadák lesznek, akik megérdemlik, hogy még korszerűbb körülmények között nevelhessék gyermekeinket és unokáinkat. Ezúton is köszönöm áldozatos, odaadó munkájukat!

Kaposvár Megyei Jogú Város TOP-6.2.1-15 konstrukció keretében benyújtott projektjei a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 100 % vissza nem térítendő támogatásból valósulnak meg.

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 05. 22.

FEJLESZTIK A BAJCSY-ZSILINSZKY UTCAI KÖZPONTI ÓVODÁT ÉS TAGINTÉZMÉNYEIT

63,5 millió forint 100 százalékos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból 2018. nyarának végére megújul a Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda, valamint 3 tagintézménye. A TOP-6.2.1-15-KA1-2016-00002 kódszámú, a „Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda és Tagintézményeinek fejlesztése” elnevezésű konstrukció keretében megvalósuló beruházással Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését kívánja segíteni.

Kaposvár Megyei Jogú Város 6 központi óvodát üzemeltet 19 telephelyen összesen 2075 férőhellyel. Jelen pályázat a kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda és annak Arany János Utcai tagóvodája infrastrukturális felújítását célozza meg.

Örömteli hír, hogy a felújítási munkák mellett mind a négy intézmény – így a Jutai úti és a Béke utcai tagintézmények is – új eszközökhöz, felszerelésekhez jutnak. A 110 férőhellyel rendelkező, Bajcsy-Zsilinszky utca 20 szám alatt található központi óvoda a belváros egyik legpatinásabb épülete, utcafronti homlokzata helyi védelem alatt áll. Hagyományos építési technológiával, hagyományos építőanyagok és épületszerkezetek felhasználásával készült, nyílászárói elavultak, villamoshálózata is megérett a korszerűsítésre. A projekt keretében a nyílászárók cseréje, az erősáramú hálózat korszerűsítése, és az udvar felújítása – kapu-, kerítés-, és térburkolat csere - történik meg. Infrastrukturális fejlesztés az Arany János utcai tagóvodában is történik. A 165 gyermek befogadására alkalmas, pavilon rendszerű 1971-ben épült épület külső határoló szerkezetein korábban már végeztek energetikai korszerűsítéseket. Jelen beruházás során akadálymentesítési és fűtéskorszerűsítési munkákat végeznek majd el, de felújítják a gazdasági szárnyat is, ahol irodák, teakonyha, mosókonyha és öltöző található. A fenti korszerűsítési munkákon túl eszközbeszerzések is történnek. Mind a központi óvodában, mind pedig annak három tagóvodájában kicserélik az elhasználódott bútorokat, korszerű informatikai eszközöket, és fejlesztő játékokat szereznek be.

A „Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda és Tagintézményeinek fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.2.1-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2017. 02. 14.