KOMPLEX telep-program Kaposváron

Képzések, információs napok, rendezvények a felzárkóztatás jegyében

Tanácsadások, klubfoglalkozások, felzárkóztató programok várják majd az érdeklődőket a Komplex Telep-program keretén belül Kaposváron. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt nyitórendezvényét szeptember 27-én tartották a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban a hivatalos megnyitót követően Nyári Oszkár színművész szavalt verseket, majd az ÜT-M somogysárdi ütős együttes és az Ametiszt TSE tánccsoportja lépett fel, de koncertet adott a Kovács Krisztina - Kovács Dezső hegedűduó és a Palásti Máté – Bogdán Norbert gitárduó is.

A 137 millió forintos, száz százalékos támogatással megvalósuló projekt keretében a felnőttek számára információt adnak szociális problémáik kezelésében, jogi és pszichológiai tanácsadásra nyílik lehetőség, valamit klubfoglalkozásokat tartanak, ahol életvezetési tanácsokat is adnak az érdeklődőknek.

A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek részére korrepetálást és felzárkóztató foglalkozásokat tartanak, a kisgyermekes anyukák, családok részére családsegítő szolgáltatásokat nyújtanak, de szerveznek baba-mama klubot, korai fejlesztőt és egészségügyi percenciós napokat is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ESZA

 

BEFEJEZŐDÖTT A KOMPLEX TELEPPROGRAM KAPOSVÁRON

A Nádasdi utca környékén élő roma közösség segítése, képzése, felzárkóztatása volt a célja annak a 24 hónappal ezelőtt indult, 100 százalékban európai uniós támogatottságú projektnek, melynek záró rendezvényét január 29-én tartották a Pécsi utcai tagiskolában. A rendezvényen szó esett a program tapasztalatairól és eredményeiről, valamint kulturális programok is várták a városrész lakóit.

A „Komplex Telep program Kaposváron” (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007) elnevezésű projekt 2013 februárjában indult, Kaposvár MJV Önkormányzata által vezetett, öttagú konzorcium részvételével. A program fő célja az volt, hogy a kaposvári Nádasdi utca és környékén élő roma lakosok képzések, egyéni fejlesztési foglalkozások révén lehetőséget kapjanak életminőségük javítására, elősegítve ezzel városrészük társadalmi integrációját is. 26 tematikus rendezvény várta az érdeklődőket, emellett 60 család vett igénybe jogi-, pszichológiai-, egészségügyi- vagy háztartás gazdálkodási tanácsadásokat. Segítséget kaptak például a gyermekek tanulmányi felzárkóztatásához, lakókörnyezetük szépítéséhez, megóvásához. A kisgyermekek korai fejlesztésben is részesülhettek.
Önkéntes jelentkezés alapján 70 főt az egyéni fejlesztési programba is bevontak, akiket folyamatosan, napi közvetlen kapcsolatban együttműködve mentoráltak szociális és egészségügyi szakemberek. A program egyik leghangsúlyosabb részét a képzések adták, ezek lehetőséget teremtettek a bevont emberek számára a munkaerőpiacon való megjelenésre: több, mint 50 felnőtt szerzett település-karbantartói, kisgépkezelői, parkgondozói, vagy egészségőri bizonyítványt, közülük azóta többen is elhelyezkedtek.
- Azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt két évben azok a különböző klubok, foglalkozások és szolgáltatások működtek a legaktívabban, amelyek egy-egy családon belül minden korosztály számára tartogattak érdekességeket - mondta el Szabó Zoltán, a projekt pénzügyi vezetője. - A baba-mama klub, iskola előkészítő foglalkozás, magántanulók felkészítése és a diákok tanórán kívüli fejlesztése, pszichológiai, jogi, családsegítés, információnyújtás, tanácsadás. Bátran állítom: sikeres és hatékony volt a programsorozat, hiszen a résztvevők belátták, hogy érdemes dolgozniuk azon, hogy legyenek a kezükben olyan lehetőségek, amelyekkel érvényesülni tudnak az élet különböző területein, ami pozitív példaként állhat környezetük előtt.
A projekt mindösszesen 137 millió forintból, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Konzorciumi tagok: Kaposvár MJV Önkormányzata, SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény, KMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzata, Napkerék Egyesület,Türr István Képző és Kutató Intézet.

2015. 01. 29.


 

 

KARÁCSONYI JÁTSZÓHÁZ A PÉCSI UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Utolsó szakmai rendezvényéhez érkezett a Komplex Telep program. A két éve futó projekt keretében szerdán karácsonyi játszóházat tartottak a Pécsi utcai tagiskolában, ahol számos érdekességgel, többek között óriási fajátékokkal várták a gyerekeket, akik olyan kreatív programok közül is válogathattak, mint a karácsonyi képeslap vagy a cseréphóember készítése.

A „Komplex Telep program Kaposváron” (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007) elnevezésű program 23 hónappal ezelőtt indult, célja a roma közösség segítése, felzárkóztatása. A projektet a Kaposvár MJV Önkormányzata által vezetett, öttagú konzorcium valósítja meg. A szerdai játszóházat a tagok közül a Szocionet szervezte. Az eltelt csaknem két év során mintegy 60 család kapcsolódott be a programba, ők jogi tanácsokat kaphatnak, kikérhetik pszichológus és pénzügyi szakemberek véleményét. Segítséget kérhetnek a gyermeknevelés területén is, sőt a három éven aluliak korai fejlesztésben is részesülhetnek. A tapasztalatok alapján, az elmúlt két évben a különböző klubok, foglalkozások és szolgáltatások működtek a legaktívabban, amelyek minden korosztály számára tartogatnak érdekességeket. Ilyen pl. a baba-mama klub, iskola előkészítő foglalkozás, magántanulók felkészítése és a diákok tanórán kívüli fejlesztése, pszichológiai, jogi, családsegítés, információnyújtás, tanácsadás. A projekt keretében 51 főt vontak képzésbe egészségőr, település-karbantartó, kisgépkezelő, parkgondozó, felzárkóztató, kompetencia és képességfejlesztés témakörökben.
Szabó Zoltán a projekt pénzügyi vezetője és koordinátora szerint rendkívül hatékony volt a programsorozat, hiszen a résztvevők hozzáállása a körülöttük élőkhöz jelentősen megváltozott, ezáltal ők maguk pozitív példa lehetnek további telepen élő társaik számára.

2014. 12. 17.


 

 

EGÉSZSÉGNAP A SZENTJAKABI TAGÓVODÁBAN

Az egészséges életmód, az egészség megőrzése, a személyes higiénia fontossága volt a központi témája annak a rendezvénynek, amit a „Komplex Telepprogram Kaposváron” elnevezésű projekt keretében szervezett a kaposvári Napkerék Egyesület.

A rendezvény a „ Komplex telepprogram Kaposváron” elnevezésű projekt keretében valósult meg, melynek fő célkitűzése, hogy a Nádasdi utca és környékén élő roma lakosok képzések, rendezvények, egyéni fejlesztési foglalkozások révén lehetőséget kapjanak életminőségük javítására, társadalmi integrációjuk megvalósítására.
Az egész napos programon sor került vérnyomás- és vércukor mérésekre, dr Csorba Eszter gyermek ideggyógyász főorvos vezetésével táplálkozási-, mozgás- és higiéniai csoportfoglalkozásokra, sőt, a leglelkesebbek egy zumba órán megélhették az együtt mozgás örömét is.
A projekt, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2014. 10. 17.


 

 

HAGYOMÁNYŐRZŐ CSALÁDI NAP SZENTJAKABON

Hagyományőrző családi napot tartottak múlt szombaton a Pécsi utcában, a Komplex Telepprogram Kaposváron nevű projekt (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007) keretében. – A Szocionet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény által szervezett programnak fontos eleme, hogy a családok számára hasznos szabadidős elfoglaltságot biztosítson – tudtuk meg Fodorné Bauer Andreától, a projekt szakmai felelősétől.

A családi napon kreatív foglalkozásokkal vártak kicsit és nagyobbat egyaránt, a résztvevők többek között fakanálbábokat, vessződíszeket és magokból, termésekből képeket készíthettek, de emeletes játszóbusz is várta a gyerekeket. A Vadvirág Alapítvány pedig fejlesztő foglalkozást is tartott a fiataloknak. A Komplex Telepprogram Kaposváron nevű projekt 26 programjából a szombati volt a 24., és a 9., amit a Szocionet szervezett.
A rendezvény a „Komplex telepprogram Kaposváron” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

2014. 10. 06.


 

 

SZÍNES MŰSORFOLYAM A ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNYÉN

Vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal lufi hajtogatással és még számos folklór program várta azokat az érdeklődőket, akik ellátogattak szombaton a Nádasdi utcai focipályára a Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának rendezvényére.

A program „Komplex Telepprogram Kaposváron” (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007) elnevezésű projekt keretében valósult meg, annak roma nemzetiségi záró rendezvényeként. A pályázat tartalma és célja, hogy a Nádasdi utcában és környékén élők közösségi programok, képzések és egyéni fejlesztési lehetőségek révén esélyt kapjanak életminőségük fejlesztésére, ezáltal a városrészben lakók társadalmi integrációjának előmozdítására.
Bogdán Imre a roma nemzetiségi önkormányzat vezetője elmondta: a projekt során lezajlott rendezvényeiken olyan játékokhoz, foglalkozásokhoz juthattak hozzá a fiatalok, ami máskor nem adatik meg nekik. Az eddig megvalósult programok mindegyike rendkívül népszerűnek bizonyult A telepprogram során egészségügyi és környezetvédelmi programokat és rendezvényeket tartottak, valamint 50 fő képzése is megtörtént.

2014. 09. 21.


 

 

JÁTÉKOS SPORTDÉLUTÁN

Játékos gyermekdélutánt szervezett június 20-án pénteken délután a Szocionet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény hátrányos helyzetű gyerekek számára, a „Komplex Telep-program Kaposváron” elnevezésű projekt keretében.

A Nádasdi utcai buszfordulónál egyebek mellett ugráló várral, hagyományőrző, ügyességi és népi játékokkal várták a gyerekeket. A fiatalok kreatív tudásukat is bemutathatták: óriás puzzle-t raktak ki, gyöngyöt fűztek, papírvirágokat hajtogattak.
A rendezvényen több mint 300-an vettek részt, a foglalkozásokon eredményesen teljesítők közül senki nem maradt ajándék nélkül.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2014. 06. 21.


 

 

KOMPLEX telep-program Kaposváron

Közel 30 fő vett át betanított parkgondozó tanúsítványt hétfőn a „Komplex Telep-program Kaposváron” elnevezésű (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007 azonosítószámú) pályázat képzéseinek köszönhetően a Szentjakabi Művelődési Házban. A projekt tartalma és célja, hogy a Nádasdi utcában és környékén élők közösségi programok, képzések és egyéni fejlesztési lehetőségek révén esélyt kapjanak életminőségük fejlesztésére, ezáltal a városrészben lakók társadalmi integrációjának előmozdítására.

A tanúsítványok átadásával befejeződött a projekt négy hónapon át tartó képzési szakasza. A képzések februárban kezdődtek, a 4 hónap alatt elméleti oktatásban részesültek a résztvevők a Türr István Képző-és Kutatóintézet jóvoltából, a gyakorlati képzésekhez pedig a Városgondnokság adott segítséget.
Szabó Zoltántól, a Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: a projekt keretében mindösszesen 50 fő képzése történ meg, a település-karbantartói, kisgépkezelői és egészségőri tanúsítványok után, ezúttal a parkgondozói képesítéseket adták át. A képzések időtartama alatt 3 főnek már sikerült elhelyezkednie, reményeik szerint e végzettségekkel a többiek is nagyobb eséllyel juthatnak majd munkához.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2014. 06. 02.


 

 

HÚsvÉti jÁtszÓhÁz a „Komplex telep program KaposvÁron” cÍmŰ pÁlyÁzat keretÉben

A „Komplex Telep-program Kaposváron” című (TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007 azonosítószámú) pályázat tartalma és célja, hogy a Nádasdi utcában és környékén élők közösségi programok, képzések és egyéni fejlesztési lehetőségek révén esélyt kapjanak életminőségük fejlesztésére, ezáltal a városrészben lakók társadalmi integrációjának előmozdítására. E célokat szem előtt tartva szervezett a húsvéti hagyománykörhöz kapcsolódó játszóházat a SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény.

Tojásfestéssel, húsvéti dekorációk készítésével, bábkészítéssel, gyurmázással, lufi-hajtogatással készülhettek az ünnepre a gyerekek a múlt héten a Hold utcai autóbusz fordulónál a sportpályán.
- A komplex telepprogram egy olyan 24 hónapos projekt, ami a célcsoportnak kínál családi programokat. Mindennek az önkormányzat a vezetője, de rajta kívül még 4 konzorciumi partner szerepel a programban – mondta el Szabó Zoltán, a projektmenedzsment feladatokat ellátó Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Fodorné Bauer Andrea a projekt szakmai vezetője kiemelte: a SzocioNet rendezvényén a húsvéti készülődés jegyében olyan játékokhoz, foglalkozásokhoz juthattak hozzá a fiatalok, ami máskor nem adatik meg nekik. Az eddig megvalósult programok mindegyike rendkívül népszerűnek bizonyult a környéken élők körében, már az első rendezvényen is több mint százan vettek részt. A telepprogram során egészségügyi és környezetvédelmi programokat és rendezvényeket tartottak, valamint 50 fő képzése is megtörtént.

2014. 04. 22.


 

 

FÉlidőben a „Komplex Telep-program Kaposváron”

Egy évvel ezelőtt vette kezdetét az a 100 százalékban európai uniós támogatású projekt, melynek célja, hogy a Nádasdi utca és környékén élők számára egyéni és közösségi humánfejlesztési szolgáltatásokat nyújtson, segítsen a munkahelyteremtésben, képzésekbe vonja be a lakosságot, továbbá különböző hasznos, szemléletformáló programokat szervezzen gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A program eddigi eredményeiről és tapasztalatairól csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

- A projektbe 60 embert vontunk be, 50 felnőttet és 10 fiatal korút, rájuk egyéni fejlesztési tervet készítettünk. A képzésekbe ez az 50 felnőtt került be, közülük tízen már egészségőr képesítés is kaptak tavaly. Jelenleg 40 fő oktatása folyik, ők település-karbantartói, kisgépkezelői és betanított parkgondozói végzettséget szereznek 2014 júniusára - mondta el Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.
- A képzéseken túl, szintén a projekt keretében eddig 13 kisebb-nagyobb rendezvényt is szerveztünk, s még legalább ugyanennyi hátra van. Rendkívül népszerűek voltak, és hasznosnak is bizonyultak a Szentjakabi Művelődési Ház „Csillagpont” helyszínén tartott egészségügyi szűrőprogramjaink, a kisgyermekek korai fejlesztését és a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok segítését célzó-, valamint pszichológiai és jogi tanácsadásaink.
A program konzorciumi partnerei: Kaposvár MJV Önkormányzata, a pécsi Türr István Képző és Kutató Intézet, KMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzata, a Napkerék Egyesület illetve a Szocionet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény.
A 2015 januárjában záruló projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2014. 02. 27.


 

 

Meghitt karácsonyi készülődés a Pécsi utcai Tagiskolában

Igazi karácsonyi hangulat várta azokat, akik ellátogattak szerdán a Pécsi utcai tagiskola játszóházába, hisz a szervezők – a Szocionet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai – mindent megtettek azért, hogy a kicsik igazi ádventi, karácsonyi készülődésben legyen részük. Rendezvény a „Komplex telepprogram Kaposváron” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

A projekt célja, hogy a Nádasdi utcában és környékén élők közösségi programok, képzések és egyéni fejlesztési lehetőségek révén esélyt kapjanak életminőségük fejlesztésére, ezáltal a városrészben lakók társadalmi integrációjának előmozdítására. A program során számos tematikus rendezvény valósul meg a területen, ezek egyike volt a mostani.
Az ádventi készülődésen túl a rendezvény fő célja az újrahasznosítás fontosságának tudatosítása is volt, ezzel is a környezetóvásra, az élhető környezet kialakítására és megtartására oktatták a gyerekeket.
A játszóházban született karácsonyfadíszek, karácsonyi képeslapok, gyertyák, és egyéb ádventi díszek ugyanis mind-mind olyan anyagból készültek, melyek a szemétkosárban kötöttek volna ki, ha a kreatív, elhivatott szervezők meg nem látják bennük az újrahasznosítás lehetőségét.
A játszóházban különleges meglepetésként egy Muppet bábelőadás is megörvendeztette a kicsiket,
A rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2013. 12. 19.


 

 

Esélyegyenlőség és fejlesztések a „Komplex telep program Kaposváron” című pályázat Roma Nemzetiségi Önkormányzatának rendezvényén

A „KOMPLEX TELEP-PROGRAM KAPOSVÁRON” című, TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007 azonosítószámú pályázat tartalma és célja, hogy a Nádasdi utcában és környékén élők közösségi programok, képzések és egyéni fejlesztési lehetőségek révén esélyt kapjanak életminőségük fejlesztésére, ezáltal a városrészben lakók társadalmi integrációjának előmozdítására.

A projekt a Nádasdi utca és környékén élők számára az egyéni és közösségi humán szolgáltatások terén hivatott közvetlen beavatkozások elérésére. A hangsúlyok elsősorban a képzettség és foglalkoztatási helyzet megerősítésén, az egészség- és környezetfejlesztésen, a telepen belüli egyéni, családi és a roma csoportok közötti konfliktusok oldásán vannak, egyéni fejlesztési tervek, szolgáltatások és közösségi akciók révén.
A programban résztvevő konzorciumi partnerek Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI), KMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ), Napkerék Egyesület és a Szocionet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény.
A Kaposvári Nádasdi utca és környékén élő roma lakosok közül önkéntes jelentkezés alapján hetven embert egyéni fejlesztési programba vonnak be, akiket a projekt időtartama alatt szociális szakemberek mentorálnak, segítenek közvetlen napi kapcsolat szintjén. Ennek része a képzés, amely a felnőtteknek lehetőséget ad a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, a gyermekek pedig a tanulmányaik felzárkóztatásában kapnak segítséget.
A Szentjakabi Művelődési Ház „Csillagpont” helyszínen elérhetők a pszichológiai tanácsadás, jogi tanácsadás, háztartásvezetéssel kapcsolatos tanácsadás, Baba-mama klub. Ezekkel kapcsolatosan a helyszínen információt kaphatnak az akcióterületen élő emberek, a Baba-mama klubban játékos fejlesztő foglalkozásban vehetnek részt az anyukák gyermekeikkel, illetve a helyszínen szociális ügyekben kapnak tanácsot és konkrét segítséget.
A program során 26 tematikus rendezvény valósul meg a területen (egészségügyi prevenció és tanácsadás, környezettudatos szemlélet és családi programok).
A környezettudatosság jegyében a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezett programokat.
A márciusi „Kikelet” című rendezvény célja a tavaszi tereprendezés és a környezet szépítése volt. Júniusban a kiskertek beültetése mellett a szelektív gyűjtéssel ismerkedtek a környéken élők. Az augusztusi program a „szemétszüret” jegyében telt. Az „adventi készülődés” témája az újrahasznosítás lesz, ezzel is a tudatos környezetóvásra, az élhető környezet kialakítására és megtartására tanítják a résztvevőket.

2013. 11. 29.


 

 

„Nyárbúcsúztató” a KOMPLEX telep-program keretében

Augusztus 30-án 14:00 - 17:00 óráig „Nyárbúcsúztató Sport Délután” program megrendezésére kerül sor, a „KOMPLEX TELEP-PROGRAM KAPOSVÁRON” című, TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0007 azonosítószámú pályázat keretében. A program, a Kaposvár Nádasdi utca – Móricz Zsigmond utca kereszteződésében valósul meg. Rossz idő esetén a Kaposszentjakabi Művelődési Házban - Csillagpontban (7400 Kaposvár, Pécsi u. 126.) lesz megtartva.

A mozgás és sportolás népszerűsítését szolgáló érdekes eszközök és vidám feladatok várják a résztvevőket.
A SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény, mint konzorciumi tag, 10 alkalomból álló programsorozatot szervez, melynek harmadik rendezvénye ez a délutáni családi program.
A projekt keretében - a programok mellett - a felnőttek számára szociális problémákban információnyújtás, esetkezelés, életvezetési képesség javítása érdekében tanácsadás, klubfoglalkozások, jogi és pszichológiai tanácsadás érhető el. Tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek részére korrepetálás, felzárkóztatás, kisgyermekes anyukák részére baba-mama klub, korai fejlesztés lehetősége biztosított a Kaposvár, Pécsi u. 126. sz. alatt kialakított, hétfőtől - péntekig nyitva tartó Csillagpont szolgáltató helyen.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2013. 08. 29.


 

 

KOMPLEX telep-program Kaposváron

Képzések, információs napok, rendezvények a felzárkóztatás jegyében

Tanácsadások, klubfoglalkozások, felzárkóztató programok várják majd az érdeklődőket a Komplex Telep-program keretén belül Kaposváron. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt nyitórendezvényét szeptember 27-én tartották a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban a hivatalos megnyitót követően Nyári Oszkár színművész szavalt verseket, majd az ÜT-M somogysárdi ütős együttes és az Ametiszt TSE tánccsoportja lépett fel, de koncertet adott a Kovács Krisztina - Kovács Dezső hegedűduó és a Palásti Máté – Bogdán Norbert gitárduó is.
A 137 millió forintos, száz százalékos támogatással megvalósuló projekt keretében a felnőttek számára információt adnak szociális problémáik kezelésében, jogi és pszichológiai tanácsadásra nyílik lehetőség, valamit klubfoglalkozásokat tartanak, ahol életvezetési tanácsokat is adnak az érdeklődőknek.
A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek részére korrepetálást és felzárkóztató foglalkozásokat tartanak, a kisgyermekes anyukák, családok részére családsegítő szolgáltatásokat nyújtanak, de szerveznek baba-mama klubot, korai fejlesztőt és egészségügyi percenciós napokat is.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2013. 09. 28.