Kaposvár megyei jogú város
szennyvíztisztító telepének fejlesztése

KEHOP-2.2.2-15-2016-00099

PROJEKT INFORMÁCIÓK ESEMÉNYEK GALÉRIA


Köszöntő

Üdvözöljük a "Kaposvár megyei jogú város szennyvíztisztító telepének fejlesztése" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.


Projektinformációk

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Kaposvár megyei jogú város szennyvíztisztító telepének fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 5 916 749 959 Ft
Projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00099
A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2020 augusztus 29.

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Kaposvár település.
Jelen projekt a Kaposvár központú szennyvízelvezetési agglomeráció (Somogy megye, Kaposvári kistérség) szennyvíztisztításának megoldására jött létre.
A projektet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciuma fogja megvalósítani.

A beruházás célja

Újabb környezetvédelmi beruházást hajt végre Kaposvár: több mint 6,5 milliárd forintból korszerűsíti a város az 1990-ben épült szennyvízkezelő telepét. Kaposvár csatornahálózata jelenleg 16 települést lát el. Az új létesítmény a technológiában és kapacitásában is bővül.

A fejlesztés eredményeként:
Kaposvár országos viszonylatban is élen jár a környezetvédelmi és energiahatékonyságot célzó beruházások terén. „Zöld város” révén mindig keresi az újabb környezettudatos és energiahatékony megoldásokat, amelyek figyelembe vételével javíthatja – így a szennyvíztelep fejlesztésével is - a város közszolgáltatásainak minőségét.

A szennyvíztelep fejlesztésének pozitív hatásai: