Kaposvár megyei jogú város
szennyvíztisztító telepének fejlesztése

KEHOP-2.2.2-15-2016-00099

PROJEKTINFORMÁCIÓK ESEMÉNYEK GALÉRIA


Köszöntő

Üdvözöljük a "Kaposvár megyei jogú város szennyvíztisztító telepének fejlesztése" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.


Projektinformációk

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Kaposvár megyei jogú város szennyvíztisztító telepének fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 5 714 128 226
Projekt tervezett összköltsége: 6 380 145 985 Ft
Projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00099
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021. június 30.

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Kaposvár település.
Jelen projekt a Kaposvár központú szennyvízelvezetési agglomeráció (Somogy megye, Kaposvári kistérség) szennyvíztisztításának megoldására jött létre.
A projektet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciuma valósította meg.

Projektismertető szórólap letöltése

A beruházás célja

Újabb környezetvédelmi beruházást hajt végre Kaposvár: több mint 6,5 milliárd forintból korszerűsíti a város az 1990-ben épült szennyvízkezelő telepét. Kaposvár csatornahálózata jelenleg 16 települést lát el. Az új létesítmény a technológiában és kapacitásában is bővül.

A fejlesztés eredményeként:
Kaposvár országos viszonylatban is élen jár a környezetvédelmi és energiahatékonyságot célzó beruházások terén. „Zöld város” révén mindig keresi az újabb környezettudatos és energiahatékony megoldásokat, amelyek figyelembe vételével javíthatja – így a szennyvíztelep fejlesztésével is - a város közszolgáltatásainak minőségét.

A szennyvíztelep fejlesztésének pozitív hatásai:


Események

Sajtónyilvános projektnyitó rendezvény

Az ünnepélyes projektnyitó rendezvény 2018. július 17-én került megszervezésre, Kaposvár 2. számú szennyvíztisztító telepén. Beszédet mondott: Genczler István, Kocsis Zoltán, Miklós Olga.

Lakossági fórum

A projektről lakossági fórumot tartottunk 2018. október 10-én. Az eseményen az érdeklődők tájékozódhattak a projekt előrehaladásáról, jelenlegi állásáról. A lakosságot Genczler István, és Csutor Ferenc tájékoztatta a kivitelezésről.

Lakossági fórum meghívója

Sajtónyilvános mérföldkő rendezvény

Az esemény 2018. 10. 24.-én 10:00 órakor került megrendezésre Kaposvár 2. számú szennyvíztisztító telepén. A közel 25%-os készültség sajtóbejárással volt összefűzve. Szita Károly Polgármester Úr tartott beszédet a beruházás jelentőségéről, majd Genczler István ügyvezető részletezte a folyamatokat.

Sajtónyilvános mérföldkő rendezvény meghívója

Mérföldkő rendzevény - próbaüzem megindítása

2020. január 29.

Mérföldkő rendezvény meghívója

Zárórendezvény

2020. október 12.

Zárórendezvény meghívója

Sajtóközlemény