Kaposvári Illegális hulladéklerakók felszámolása.
Felszámolja az illegális hulladéklerakókat Kaposvár. A célra kétmillió forintot nyert a Szeretem Kaposvárt Mozgalom. Tucatnyi helyszínen mintegy 200 köbméter illegális hulladékot hordanak be a lerakóba.

- A Szeretem Kaposvárt Mozgalom célja a kezdetektől az, hogy bemutassa a város kulturális és természeti értékeit. Mindeközben ezek megőrzéséért is dolgozunk, s ezért amikor lehetőségünk nyílt rá, hogy az illegális lerakók felszámolására pályázatot adjunk be, éltünk a lehetőséggel. Tizenkét helyszínen találtunk olyan szemétkupacokat, amelyek nemcsak a szemünket bántják, mert rontják a tájképet, hanem veszélyesek környezetünkre is - mondta pénteken délelőtt helyszíni sajtótájékoztatón a Szeretem Kaposvárt mozgalom kuratóriumi elnök, Jágerné Katona Zsuzsanna.

A munkákra kétmillió forint pályázati pénzt nyert a szervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumtól. Ebből a Csillag utca és a Nap utca vége, a Móricz Zsigmond utca, a Keskeny utca, a Szentpáli utca, a Körtönye utca, a Körtönye-Bükk, a Vadkörte utca vége, az Otelló utca, a Vörösbegy utca, a Birs utca és a Nádasdi utcában található lerakókat számolják most fel. A hulladékot kézi és gépi rakodással különböző méretű konténerekbe gyűjtik és a lerakóba szállítják a városgazdálkodási zrt. munkatársai.

A pénzből nemcsak az illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszedésére, kezelésére és ártalmatlanítása is futja, hanem az utánkövetésre is. A felszámolt lerakók helyszínét a kaposvári közterület-felügyelők fokozottan és rendszeresen ellenőrzik majd - számolt be a jövő feladatairól a körzet önkormányzati képviselője.
Borhi Zsombor elmondta: az érintett helyszíneken főként kommunális szemetet találtak, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy a kaposváriak évente egy tonna háztartási hulladékot - akár részletekben is - térítésmentesen beszállíthatnak a hulladéklerakóra. A KVG Zrt. Cseri úti telephelyén pedig ingyen átveszik tőlük az elhasználódott lakk- és festékmaradványt, étkezési olajat, fáradt olajat, növényvédő szereket, lejárt szavatosságú gyógyszereket, akkumulátort és szárazelemet, műanyag-, üveg-, papírhulladékot, fénycsövet és izzólámpát, valamint az elektronikai hulladékokat is.