BEFEJEZŐDÖTT A RÉT UTCAI ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

104,6 millió forintból megújult Kaposvár legnagyobb orvosi körzetének rendelője. A Rét utcában praktizáló három felnőtt háziorvos, egy felnőtt fogorvos és egy házi gyermekorvos, a három területi védőnői szolgálat és a mellettük dolgozó asszisztencia több mint 15 ezer ember ellátásáért felel.

Az intézmény 104,6 millió forintból, 60 milliós uniós támogatással, az energiahatékonyság figyelembe vételével teljes egészében megújult. Az eddigi két bejárat mellett kialakítottak még egy harmadikat is, új várók, rendelők, öltöző- és tároló helyiségek kerültek kialakításra, valamint a dolgozók számára különválasztották egymástól az adminisztrációs és az orvosi teret. A felújítás során megvalósult a teljes akadálymentesítés, minden váróhelyiségből megközelíthető egy-egy akadálymentes vizesblokk. A teljes elektromos hálózat, víz-, szennyvízvezetéki hálózat, a fűtés, és a használati melegvíz-hálózat és azok berendezési tárgyai valamint a vezetékrendszer is megújult. Az épület új tetőfedést kapott, s homlokzati nyílászáróit is kicserélték. A belső válaszfalak nagy részét lebontották, a burkolatok cseréje is megtörtént. A homlokzaton kiegészítő hőszigetelés is megvalósult, az északi oldali bejáratnál a szélfogón belül pedig takarító szertárt, illetve babakocsi tárolót alakítottak ki.
A körzet betegeinek ellátása néhány hétig még az Ezredév utcában biztosított, a Rét utcában várhatóan februárban indul újra a rendelés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2015. 11. 30.

MEGKEZDŐDTEK A RÉT UTCAI ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSI MUNKÁI

Megkezdődtek a felújítási munkák a Rét utcai orvosi rendelőben. Az 1970-es években épült intézmény Kaposvár legnagyobb, mintegy 15.000 lakost ellátó orvosi körzetének rendelőjét 104,6 millió forintból korszerűsítik, ebből 60 millió forint az uniós támogatás. Kaposvár városa 44,6 millióval járul hozzá a költségekhez.

A Rét utca 4. szám alatti létesítmény teljes felújításon esik át: az eddigi kettő bejárat mellett kialakításra kerül még egy harmadik bejárat is, új várók, rendelők, öltöző- és tároló helyiségek kerülnek kialakításra, valamint a dolgozók számára külön lesz választva egymástól az adminisztrációs és az orvosi tér. Minden váró helyiségből megközelíthető lesz egy-egy akadálymentes vizesblokk. A teljes elektromos hálózat, víz-, szennyvízvezetéki hálózat, a fűtés, és a használati melegvíz-hálózat és azok berendezési tárgyai valamint a vezetékrendszer is megújul. Az épület új tetőfedést kap, homlokzati nyílászárói is cserére kerülnek. A belső válaszfalak nagy részét lebontják, ezzel egyidejűleg a burkolatok cseréje is megtörténik. A homlokzaton kiegészítő hőszigetelés valósul meg. Az északi oldali bejáratnál a szélfogón belül pedig takarító szertárt, illetve babakocsi tárolót alakítanak ki.
A kivitelezési munkákkal várhatóan október végére készülnek el.

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben

Felújítás a Rét utcai orvosi rendelőben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2015. 08. 07.

 

FELÚJÍTJÁK A RÉT UTCAI ORVOSI RENDELŐT

104,6 millió forintból október végére megújul Kaposvár legnagyobb orvosi körzetének rendelője. A Rét utcában praktizáló három felnőtt háziorvos, egy felnőtt fogorvos és egy házi gyermekorvos, a három területi védőnői szolgálat és a mellettük dolgozó 5 fő asszisztencia több mint 15 ezer ember ellátásáért felel, ezért nagyon várják már a megújult rendelőt. Elmondásuk szerint, a fejlesztéshez igazodva, várhatóan ők is korszerűsítik orvosi műszereiket.

A 70-es években épült Rét utcai épületen korábban végeztek már kisebb javításokat, ám ezek egyike sem irányult korszerűsítésre. Az intézmény 104,6 millió forintból, 60 milliós uniós támogatással, az energiahatékonyság figyelembe vételével teljes egészében megújul. A felújítás alatt a betegek ellátása az Ezredév utcai rendelőben biztosított.

A Rét utcai rendelőn túl felújítják még az 1980-as években épült Béke utcait is, így összesen 165,7 millió forintból, 60-60 milliós uniós támogatással idén két rendelő válik korszerűvé. Felújításuk július 20-án kezdődik, a tervek szerint december elején költözhetnek majd vissza az orvosok.

A Rét utcai orvosi rendelő a felújítás előtt

Rát utcai orvosi rendelő a felújítás előtt

Rát utcai orvosi rendelő a felújítás előtt


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2015. 06. 22.