SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

KORSZERŰSÍTIK A SZENTJAKABI TAGÓVODÁT

 

2014. június 4.

 

 

Infrastruktúrafejlesztést és eszközbeszerzést valósít meg egy sikeres pályázatnak köszönhetően Kaposvár Város Önkormányzata a kaposvári Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájában. A fenntartó tavaly januárban sikeresen pályázott a „Nevelési intézmények fejlesztése” (DDOP-3.1.2-12) tárgyú felhívásra, így a közel 120 millió forintos fejlesztés 100 százalékban uniós forrásból valósul meg.

 

A projekt legfőbb célja a Szentjakabi Tagóvoda minőségi fejlesztése annak érdekében, hogy az intézmény megfeleljen az új köznevelési törvényben megfogalmazott feladatoknak. Az óvoda épületeinek korszerűsítése révén, a korábban szükségmegoldásként családi házból átalakított intézmény az óvodáztatás céljainak megfelelő módon tud majd működni.

 

Jelenleg a telken több, eltérő időszakban létrehozott épületrész egymáshoz kapcsolásával, négy csoportszobás óvoda működik, ezek közül kettő még korszerűtlen vizesblokkal. A szolgáltatások intézményen belüli kiegyenlítése az épített infrastruktúra fejlesztésével oldható meg. A projekt keretében a régi, 55 éves épületrészt lebontják, helyébe új épület épül. Ezen kívül korszerűsítik, akadálymentesítik a meglévő épületrészeket is.

 

Az új épületben 25 gyermek fogadására alkalmas újonnan kialakított és működésbe bevont csoportszoba kerül fektető tárolóval, tornaszoba és szertár, fejlesztőszoba, gyermek elkülönítő vizesblokkal, logopédiai fejlesztőszoba és egyben könyvtárszoba, karbantartó műhely, valamint akadálymentes WC kerül kialakításra. Az új helységek kialakításával valamint a meglévők átalakításával 9 helység akadálymentesítése is megvalósul. A beruházás során az udvart is parkosítják majd, a kicsik örömére új játszótéri eszközökkel is felszerelik. A munkálatok a tervek szerint 2014 őszére fejeződnek be.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
 

NOVEMBER VÉGÉRE BEFEJEZŐDNEK A SZENTJAKABI ÓVODA FEJLESZTÉSI MUNKÁLATAI

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok a Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájában Kaposváron. Az intézmény infrastrukturális fejlesztése az önkormányzat kezdeményezésére 119.583.371 forintos támogatásból valósul meg.

Tető alá került az új óvodai épület a Tar Csatár Központi Óvoda Szentjakabi Tagóvodájában. Az infrastrukturális fejlesztés keretében az új épületben egy csoportszobát, egy tornaszobát, egy szertárt és egy akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, de itt lesz a dolgozóknak szociális részlege és egy kiszolgáló egység is. Jelenleg az építési munkálatok utolsó mozzanatait végzi a kivitelező. Az óvoda régi épületében már befejeződtek a munkák, itt a meglévő egyik csoportszobát bővítették ki, hogy megfeleljen a törvényi előírásoknak. Az intézmény udvara is megújul, néhány új játszóeszközt telepítenek, és amennyiben az időjárás engedi, a parkrendezési, füvesítési feladatokat is elvégzik november végéig.

Szentjakabi óvoda

Szentjakabi óvoda

Szentjakabi óvoda

2014. 10. 24.


Szentjakabi óvoda