12 ÚJ FÉRŐHELLYEL BŐVÍTIK A KAPOSVÁRI TULIPÁNOS BÖLCSŐDÉT

60 millió forint százszázalékos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból, Kaposvár MJV Önkormányzata 12 férőhellyel bővíti a kaposvári Tulipános bölcsődét. A projekt átfogó célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása, ezzel pedig a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése.

A Petőfi utcai Tulipános Bölcsőde 1975-ben épült, könnyűszerkezetes, előre gyártott elemekből. Jellegzetes, tulipán formájú díszítése miatt kapta a Tulipános bölcsőde nevet. Az intézményen korábban - szintén európai uniós forrásból - végeztek már korszerűsítéseket, ám azok férőhelybővítést nem eredményeztek. Az intézmény ez idáig 104 férőhellyel működött, ám befogadói létszáma a „Tulipános Bölcsőde férőhelybővítése” elnevezésű projektnek köszönhetően 116-ra nő majd.

A projekt során, az épület délkeleti szárnyához 121 négyzetméternyi új épületrészt építettek. Egy-egy csoportszobát és foglalkoztatót létesítettek 42 - 42 négyzetméteren, ezek mellé pedig öltöztető helyiséget, mosdókat, és vécéket létesítettek, de az apróságok nemsokára vadonatúj teraszt és játszóudvart is birtokba vehetnek.

A fejlesztések során kiemelt figyelmet helyeznek az akadálymentesítési előírásokra, a bölcsőde gyermekinek biztonságát szolgáló kerítések korszerűsítésére, a nagyobb helyiségeket – a csoportszoba és a foglalkoztató szoba – klímaberendezésekkel való ellátására.

A projekt keretében eszközbeszerzések is történnek, mintegy 8 millió forint értékben. Az új épületrész vadonatúj bútorokat kap, a bölcsődei gondozási- és logisztikai feladatok ellátáshoz nélkülözhetetlen valamennyi eszközt beszerzik, éppúgy, mint a neveléshez szükséges játékokat, játszóeszközöket, udvari játékokat.

A „Tulipános Bölcsőde férőhelybővítése” elnevezésű, TOP-6.2.1-19-KA1-2019-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt várható fizikai befejezése: 2021.06.30

A projektről bővebb információt a következő oldalon olvashatnak: www.kaposvar.hu

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-539, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2020. 07. 27.