VADONATÚJ BÖLCSŐDE ÉPÜL KAPOSVÁR BELVÁROSÁBAN

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 681,89 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból ismét bővíti bölcsődei férőhelyeinek számát. A projekt átfogó célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása, ezzel pedig a kisgyermekes édesanyák munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése.

A projekt során, a Kaposvár, Irányi Dániel utca 9-2. szám alatti, felhagyott, romos állapotú, valaha óvodaként funkcionáló épületet teljes egészében lebontják, helyére korszerű, a 21. század szociális- és egészségügyi elvárásainak megfelelő, 42 kisgyermek befogadására alkalmas bölcsődét építenek.

A belváros szívében megépülő, egyszintes, akadálymentes vadonatúj létesítményt napelemekkel is felszerelik, benne három csoportszobát alakítanak ki, a hozzájuk tartozó szociális helyiségekkel. Természetesen beszerzik a szükséges bútorokat, használati tárgyakat és eszközöket is, játékokat is.

A belvárosi viszonylatban különösen tágas terület új kerítést kap, elvégzik parkosítását is, játszóudvart, babakocsi tárolót, akadálymentes parkoló helyeket, kerékpártámaszokat és kerékpártárolókat is kialakítanak. A teljes területet riasztórendszerrel látják majd el.

A férőhelybővítés várhatóan pozitív hatással lesz a kisgyermekes nők és családok helyzetére, mivel elősegíti a nők munkaerő-piaci részvételét, re-integrációját és ezzel növeli a foglalkoztatott nők arányát. A bölcsődei férőhelybővítés a város egyéb intézkedéseit kiegészítve hozzájárul a város népességmegtartó erejének növeléséhez és egy vonzóbb városkép kialakításához, mindezek által pedig az ellátási terület és vonzáskörzet munkaerő-piaci aktivitásának és munkavállalói mobilitásának növekedéséhez.

Az „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Kaposváron” (TOP-6.2.1-19-KA1-2019-00002) elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projektről bővebb információt a következő oldalon olvashatnak: www.kaposvar.hu

A projekt tervezett befejezési dátuma 2023.05.25

További információ kérhető:
Mágó Armand kommunikációs tanácsadó
tel: 82/501-501, e-mail: sajto@kaposvar.hu

2020. 10. 05.